iklan churp-churp

heart beat

Sunday, July 22, 2012

aku, bazar, dim sum dan tepi jalan

hai alls..

aku baru je sampai KL ni..huh penatnye drive..

tadi pukul 3setengah gerak dari Johor..bajet2 nak sampai bazar Ramadan dekat Melaka Sentral tu pukul 5lebih..ok lah sampai sana ngam2..parking pun ngam2 x jauh sangat..

aku memang suka g bazar ni
nafsu orang puasa kan..memang pantang nampak makanan..seround jalan dekat bazar tu usha2 makanan..second round tu baru beli sebab bazar die tak lah besar sangat..boleh lah sampai second round..aku macam biasa lah..mesti cari makanan yg pada pandangan dan amatan aku haruslah menyelerakan..

first thing yang menarik minat aku ialah tepung pelita..rupa die lebih kurang macam dekat Bazar Ramadan Serdang..kalau dekat Serdang memang tepung pelita tu kira tiptop lah..kalau tak percaya tanya orang Serdang..

lepastu jalan lagi jumpa siput sedut masak lemak letak batang keladi..pehh..menu orang kampung haruss beli..aku pun bungkus 3 inggit..cantekk..boleh buat sahur..

jalan lagi jumpe pulak dim sum..ohh favuritas aku tuu..harus beli..beli 5 inggit..10 bijik die kasi..ini mesti sedap ni..lepastu jalan lagi cari makanan berat utk buka..soto..cantekk..beli terus sebab soto die ada sambal kicap..Johorian kott mesti mau sambal kicap punya..

gini lah lebih kurang macam aku beli tadi (dim sum)


sebelum naik kereta sempat beli air mata kucing..ok dah lengkap menu aku..sambung perjalanan hantar adik dekat Matrik Melaka..settle..sambung lagi jalan hantar adik lagi sorang dekat Kolej Uniti PD..settle..aku pun teruskan perjalanan..tuptup sampai area2 PD azan magrib..capai air minum sambil drive..cuak pulak nak berhenti tepi jalan tu sorang2..dah lah sunyi..

drive lagi sampai Teluk Kemang..parking kereta terus makan dim sum..pehh sedap ! siapa orang Melaka kalau g bazar ramadan dekat MC kene try dim sum ni..serius sedap ! promote2..(sori xde gambar pasal aku dah ngap semua hakhak)

sadis pulak rasa buka sorang2 dalam kereta tepi jalan macam tu..terus capai HP msg en.boipren.."kesian saya"..dan2 bapak aku call..lega sikit..

sampai rumah KL around 9mlm..masuk rumah habiskan dim sum..dah tak lalu makan sebab dah lewat sangat..masuk bilik on laptop tulis entri ni..lepasni tido terus..



aku pun tak pasti apa motif entri ni sebenarnya

ok bai


awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

6 comments:

  1. Replies
    1. sedap..tp muak kalau makan banyak2 sangat..nak elak muak makan dengan kicap pedas..

      Delete
  2. Replies
    1. orang puasa..kalau x puasa x pulak gitu nafsunya

      Delete
  3. sedap tu
    untung la dapat makan.ehehh

    ReplyDelete

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...