iklan churp-churp

heart beat

Thursday, September 27, 2012

bila aku pergi pasar

hai alls..

pagi tadi morning morning glory lagi aku dah bersiap2..nak g pasar lah kononnya..pagi lah sangat pukul 10..haha..bapak aku nak buat lemang..so aku g lah pasar disebabkan bapak aku keje..nak beli beras pulut dengan santan je padahal..bla bla bla sampai pasar parking..cari kedai yg bapak aku maksudkan tu..kedai jual beras pulut siam..hamboihh..disebabkan memang berjuta kedai dekat pasar tu..aku pun call lah bapak aku..

aku : " kedainye yg mane satu ? yg ade jual beras banyak2 ni ke ? "
bapak aku : " kedai die jual macam2..tokey kedai die pakai stokin " lol ~

kedai jual macam2..tokey kedai pakai stokin..pehhhh..bapak aku ni tak ade clue yg lebih bertimbang rasa sikit ke..

celah mane pulak lahh aku nak cari tokey pakai stokin ni..gampang..tibe2 aku dengar satu suara tegur aku " amoy mau cari apa? " aku pun toleh lah tengok sape yang tegur..aku pun ushaa atas bawah uncle tu..sahhh..ini lah tokey yg aku cari2..tudiaa..dia pakai stokin sampai atas lutut bak angg ! dengan seluar katokk naik basikal tua..epik gila orang tua ni..

*dalam hati gua gelak pontianak punya..apa punya fesyen lah kau apek oii..patutlah bapak gua cakap cari tokey pakai stokin..sungguh2 betol si apek ni pakai stokin..hakhak

aku pun keluarkan selai kertas A4 yg bapak aku kasi pagi tadi..list barang lah kononnya..padahal barangnya 2 je..tokey stokin tu banyak syiook lah aku keluarkan list macam nak belanja barang buat kenduri kawen.. " amoy mau apa? itu list banyak besar oo "..tokey stokin tanya aku..aku pun dengan jujurnye jawab balik.." ini bukan list lah uncle..ini peta tunjuk jalan datang pasar " LOL ! " aiyoo itu macam pun ada ka ? "

g pasar siap peta bagai 
*kiut kan bapak aku siap lukiskan peta..haha

settle g beli beras pulut..aku g cari kedai santan pulak..bapak aku cakap kalau dekat jalan balik dari pasar tu xde..cari dekat kedai tepi sungai..die punya direction x hengatt..aku jumpa kedai tepi sungai.." kak santan 2 kilo "..akak tu pun bungkus..aku bajet2 dalam belas2 ringgit jugak lah..kelapa kan mahal skrg ni.." berapa inggit kak? "..akak tu jawab.." tiga " dalam hati aku..akak ni buat jualan penghabisan stok ape santan 2 kilo 3inggit je.." ape? 3 inggit? "..aku tanya balikk..akak tu boleh buat muka bengang pulak.."tiga belas ! " tegas dan berwibawa..aku yakin dalam hati die mesti cakap..budak ni sahh xpenah pegi pasar harga santan pun tak tau..dalam hati aku menjawab balik.." lu yang cakap slow lu nak kate gua x penah g pasar pulak apesal..sini bising mane gua nak dengar " macam tu lah aku bergaduh monolog dengan akak santan tu..chaiitt !

oklah..tu je utk entri kali ni..aku nak g dapur jap..basuh ayam 4 ekor bak angg..nak buat rendang..aku nak nasihatkan hangpa..kalau g pasar cari tokey pakai stokin ! LOL ~

ok bai


awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

7 comments:

  1. mmg jrg g psr,sbb slalu mam kt kdai hhehe

    ReplyDelete
  2. Pandai nya bapak awak buat lemang. Huhu. kalau fie teringin makan beli je, memang tak pernha buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fie..nak makan lemah mai datang rumah..ade banyak ni

      Delete
  3. siap dengan peta bagai... memang classlah pak hang~~

    ReplyDelete

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...