iklan churp-churp

heart beat

Tuesday, October 9, 2012

tak semua kucing hitam itu hantu

hai alls..

ape kabar kawan-kawan ? buat apa di petang-petang hari ni ? ok lupakan permulaan entri yang indah itu kononnya..setelah berhari2 berhempas pulas cari idea nak tulis entri..suddenly idea pencurah-curah ke ladang gandum..wah iklan kokokrunch sangatt..tadi aku duduk dekat belakang rumah..petang2 gini ape lagi nak buat bagi job hunter (saya sudah berubah ke arah mencari pekerjaan !) macam aku ni selain main dengan kucing tengok2 pokok durian belakang rumah tu bila nak gugur..

sambil dok make over rak besi yang aku rasa umur die sebaya aku atau mungkin lagi tua (kategori warga emas dah kott)..menurut cerita mak aku pasal rak besi ni.....ok tu nanti aku cerita dekat entri lain (only God knows when..) sekarang ni petang2 gini kite cerita santai2 je..ok ?

kat rumah aku ade banyak kucing (5 ekor je pun tu pun lepas sekor ilang 5 ekor lagi mati..T_T)..salah sekor daripada kucing2 aku ni nama die COMEL..which is typicallll kalau nama kucing mesti bubuh comel..comel ni tak comel mana pun..kucing biasa..warna hitam bulu berkilat bila kena cahaya bulu die nampak macam perang-perang..wahh dah macam ayam serama pulak kau nehh..si comel ni pakai setokin warna putih..bayangkan badan hitam setokin putih..kontra !

comel ni ade satu sikap aneh..kitorang adik beradik panggil SELENGE..Johorian tau kot lenge tu apa..kategori bodoh jugak lah tapi macam kiut2 giteww panggilannye..dah lah selenge penakut nak mampus pulak tu..dah lah penakut kuat makan pulak tu..dah lah kuat makan kuat tido pulak tu..dapat gambaran si comel budak itam ni ?

selalunya kalau kucing2 lain bile kite main goyang2 lidi tu kan..die mesti terloncat2 bergumbira duk kejar2 lidi tu..tapi yang heran dengan si comel ni bile lidi tu kena dekat die kompom lari terabur macam kena kejar hanjeng..kau ni kucing berhati tikus ke hapaa ?

aku dgn adik aku suka kacau si comel ni..haritu die dok syok2 tido atas meja belakang rumah..adik aku ambik air bubuh dalam cawan jirus aras die..hakhak..punyelah menggelupur die lari..(kami pencinta kucing jangan risau kami tidak akan menganiaya kuning !) haha..itu cuma joke bodoh je..tak ada niat nak aniaya die pun..gurau gurau kasar giteww..yang tak menahannye..lepas lari tu die sambung tidur atas kerusi pulak..dasar pemalas !

lagi satu yang kelakar pasal comel ni..nama die dah lah comel..tapi suara die serak..beribu-ribu kucing aku jumpa dalam dunia ni..mane ade kucing suara serak ! kau ni krisis identiti hapaa ? kalau die mengiauu lapar aku suka bahan die.." woii mane ade kucing rockers ! " kesian comel..mangsa buli..

kalau pegang si comel ni kan punyalah bulat badan ni..gemok dah macam Musab ! (Musab ialah cousin aku yang kelakar nak mampus karekter sebijik macam comel)..haha

hoii kau ni tulis berjela mana si comelnye ? alaaa saboo lah aku dah naik syehh tulis entri nii..yela yela..lets meet COMEL si mangsa buli..




untuk menutup perangai penakut si comel ni..aku decide pakaikan die rantai mas..gaya abang-abang giteww..tapi rantai hanyalah rantai..comel tetap penakot tegar !


ok bai


awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

8 comments:

  1. kucing hitam kalau langkah mayat
    nanti mayat bangun jadi pucong kuboran.

    ReplyDelete
  2. wah...
    comellah...>_<
    ada janggutnya ek?
    hihihi...
    tentu suaranya seksi kan?=p
    saya pun ada kucing hitam, tapi hitam benar-benar...
    dadanya je yang putih, dan tak berstoking..=D

    ReplyDelete
  3. Fie ada dua ekor kucing hitam, tiap2 malam tidur dengan fie. Haha. Tapi sampai sekarang okay je takde lagi jadi ghosttt

    ReplyDelete
  4. Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

    ReplyDelete
  5. kucing hitam bagi DMCC memang kiut ... tapi tak tau kenapa pula sering dikaitkan ngan hantu la etc ... kesian kucing hitam ..

    ReplyDelete
  6. jom join segmen ieka farhana jom !


    dah follow ur blog

    http://pengawasbanyakcakap.blogspot.com/2012/10/segmen-tambah-followers-laju-laju-by.html

    do like my pages also :D

    ReplyDelete

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...