iklan churp-churp

heart beat

Thursday, October 4, 2012

kebaikan makan pada waktu malam

hai alls..

haa korang mesti terkejut kan bila baca kebaikan makan pada waktu malam..iye..malam..tengah-tengah malam diselangi bunyi cengkrik..awan berarak melitupi langit..bulan bersinar terang ditambah bintang kecil berkelip-kelip menghidupkan suasana malam yang indah..jap..ape kes aku berpuitis sangat ni? demm..

sambung entri..selalu korang asyik dengar makan malam x elok..menggemukkan..obesiti..blablabla..tapi aku cakap..makan malam itu bagus ! buktinya.. umur aku 17 tahun berat 52kg umur sekarang 23 tahun berat 52kg..terbukti TIDAK menggemukkan !

before 00:52
after 01:14



jenis macam aku ni..kalau dah lapar memang tak menyampat..makan je ape ade..bubur nasik pun bubur nasik lah..kalau nak tau ini makanan kegemaran aku..kalau nak tau lahh..hakhak..

kebaikan makan pada waktu malam :

1. kekal cergas

bagi burung hantu macam aku ni..makan malam perlu untuk sentiasa kekal cergas menaip entri membuat kertas kerja menaip proposal online shopping bergosip di skype  lol ~ kalau tak makan perut lapar semua kerja pun tak jalan..

2. tidur yang lena



perut kenyang membawa kepada hati senang membawa kepada perasaan malas dan mengantuk akibat kenyang sangat membawa kepada tidur kroh kroh kroh dengan lena sampai subuh..lagi haram satu kerja tak jalan..lol ~

3. mengelakkan pembaziran

ini biase jadi..bila makanan tak habis..esok pagi mak aku bangun terus die humban makanan tu..kan ke mambazir tu..jadi..aku tolong humbankan dalam perut..haha lagipun mak aku tak payah susah-susah nak basuh pinggan semua tu..aku sudah kasi settle..tolong mak..dapat pahala..jadi anak solehah..aminnn..

tapi..AMARAN !!!

jangan lakukan aksi merbahaya ini jika korang tidak mempunyai kadar metabolisma yg tinggi macam aku..jangan lakukan jika anda seorang yg hanya makan tidur makan tidur..

apa punya entri lah aku tulis..tapi renung-renungkan..barat je semua saintis-saintis tu..hakhak..bak kata kawan aku..yahudi ! (ini tiada kena mengena dengan entri ini)

ok bai 


awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

6 comments:

  1. hai dear .. do come to my blog.. ade promosi EOS LIP BALM yg tengah hot sekarang nih.. lelaki n perempuan boleh pakai :D
    http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/10/grab-this-eos-lip-balm-spheres-now.html

    ReplyDelete
  2. dkna 25tahun 40kg...hehee.. dah lebih 10 tahun berat macam nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini lagi kurus..xmakan langsung ke? haha

      Delete
  3. betul la..sy selalu jgk berjga mlm2..tapi maintain je..huhu

    ReplyDelete
  4. DARI KECIK SAMPAI BESO .. TINGGI 150 JE .. ERK .. LARIK TOPIK KEN .. HAHA .. TP BERAT MAINTAI GAK 42 KG OR KEKADANG DUK MEN 40 - 45 .. KUIKUI

    ReplyDelete

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...