iklan churp-churp

heart beat

Monday, August 27, 2012

tips-tips mendapatkan duit raya

hai alls..

seperti yg aku janjikan td..aku nak tulis entri pasal tips2 untuk mendapatkan duit raya
tips ini sesuai untuk mereka berumur 18 tahun dan ke atas
kiranya kategori 18sx jugak lah..tettt jangan risau tidak mengandungi unsur2 lucah !


tips2 yg aku nak share sbb aku pernah dan MASIH buat :

1. JANGAN bawa handbag semasa beraya - ini untuk mereka2 yg dah tua bangka..bila anda membawa handbang akan kelihatan seolah2 sudah dewasa lebih2 lagi yg bertema agak TOWN cth yg ada lapord print Guess Gucci dan sebagainya..tolak tepi handbag polkadot yg berunsur kanak2 atau handbag barbie tu !

taraf WAJIB bagi duit raya dah kalau gini 

2. JANGAN showoff HP mahal - ini bagi mereka2 yg ber BB lah android lah iPhone lah..sebaik2nya sorok2 bila guna HP..kalau kau sedang asyik ber'TWEET' guna Samsung Galaxy Slll adakah kau layak menerima duit raya ? fikir2kan..kalau yg guna HP murah mcm aku digalakkan showoff !

paling WAJIB showoff !

3. JANGAN memakai accessories dan makeup berlebih-lebihan - kau kena ingat..budak2 sekolah mane ade yg mampu nak beli accessories mcm retiss tu dan mane ade sangat bakat untuk makeup mengalahkan makeup pengantin..cukup sekadar LipBalm LipIce SheerColour..seperti aku ! hakhak

ingat..kau bukan nak beraya rumah Lady Gaga 
4. HARUS makan kuih yg kelihatan kebudak-budakan - paling famous kau kenalah makan CORNFLAKES MADU ataupun ALMOND LONDON tapi dengan syarat buang badam dalam almond london tu..sbb jarang budak2 suka makan badam..hindari kuih2 tradisional mcm bahulu semprit bangkit dan dodol..lebih baik kalau buat2 tanya mak kau "ape name kuih ni?"
cornflakes madu

5. HARUS salam dan cium tangan - kalau jumpa tuan rumah yg badan saiz besar sikit atau lebih kurang badan korang tu salam cium tangan je..apa ade halll..
* sesuan utk berbadan sederhana..tgk keadaan dan tahap umur..


banyak lagi tips2 lain..tapi ni top 5 lah..kalau x percaya cubalah..mesti berjaya punya lahh ! ini untuk mereka2 yang berwajah muda..kalau dah umur 30an tu xpayah lah nak mengada nak duit raya lagi..sedar diri sikit..hakhak..tips ni paling untuk fresh graduate yg menganggur..mcm aku ! hakhak

pesanan penaja : kalau sesiapa ada buat gini boleh lah share2 dekat comment tu..kalau ada yg tak pernah terfikir ke..apa2 pandangan ke..comment kat bawah tu ye


ok bai



awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

4 comments:

  1. Greeting & Salam It's my pleasure to join this Segment | Giveaway My Entry Link for this Giveaway: ♌¹³ Pseudosupra | Giveaway : Jom Join My 1st Giveaway By Anna Good luck to all who participated ~ ♌¹³ Pseudosupra | Raimi Syazwan

    ReplyDelete
  2. salam..hai.. :) Jaja dah follow awak.. ^_^
    jom follow Jaja balik..
    Jaja nk jemput awak join GIVEAWAY dari Jaja..
    click sini..

    http://jajasutera.blogspot.com/2012/09/giveaway-from-sept-to-nov-by-jaja-sutera.html

    ReplyDelete

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...