iklan churp-churp

heart beat

Wednesday, February 23, 2011

surau..terompah..selipar..

Haa..disebabkan aku baru je lepas smyg zohor kat surau td.tbe2 terasa nak tulis entry pasal surau..kira unik lah msia ni.ada surau.ada masjid.ada kuil.ada tokong n what so ever tempat utk upacara keagamaan ni..em..

Ok.td aku g surau..kalau korang perasan lah kan.kebanyakan surau or masjid mesti sediakan selipar utk g amek air smyg..ada gak yg guna terompah..haha.dulu ms kecik2 suka gle kalau time benti smyg kat surau yg ada terompah ni..kira mcm rare lah terompah ni dgn idop aku..so..yg excitednye bkn nak g smyg.tp nak pakai terompah..haha..time tu kecik2 blm baligh lg..ble ibu aku g amek air smyg.ktorg adik badik pun mula la berebut terompah yg kaler merah tu..jenis plastik tutup atas die..tp hr tu aku jumpe kaler purple dgn hijau..peh style gle.haha..

Yg buat ktorg jakun sgt dgn terompah ni bkn lah sbb bentuk die ke kaler die ke.tp bunyi die..yela.kalau jalan tu kan bunyi keletak keletuk keletak keletuk..yg tu buat ktorg jakun tu..hahaha..ntah ape2.menda tu pun nak jakun..kalau terompah tu boleh terbang ke kira logik lah nak jakun pun..bdk2 biase lah!haha..

Dsebabkan ibu aku ni jenis xpakai kasut tinggi ni so ktorg xmerasa lah nak pakai kasut bunyik2 ni kat rumah.no wonder lah jakun..so xboleh nak blame aku..haha..ok.sambung cte trompah..nnt mule lah ktorg main model2 sbb nak gayekan trompah tu.haha..

Tp zaman lani xda dah trompah2 ni.kalau ada pun dah jarang sgt..kalau jumpe yg sepasang tu kira nasib baik lah.kalau x mmg kiri dgn kiri.xpun kanan dgn kanan..tp kan..dr aku kecik sampai lah ke besar.aku xpenah dpt trompah yg sepasang..atau trompah ni mmg same je kanan dgn kiri??misteri..haha..tp serius.puas la aku pairkan.tbalik sini tbalik sane..still xsame..tu blm kira saiz xsame.tebal lain2..haih pelik2..

Ok..cte lain pulak.asal smyg jumaat je mesti ada problem slipa ilang..mmb aku dulu.kasut adidas baru beli harga dlm 3rat lesap..balik rumah terus port dpn rumah aku n jerit2.haha..die balik pakai slipa yg dah blubang tapak..kesian gle..haha..

Ni menda aneh yg aku perasan kat surau2 ni.kalau letak selipa buat wakaf.mesti slipa tu dicacat cela kan..betul kan..xda yg sempurna lah.kalau x dtulis name.mesti kena cat2 sikit.lg hampehnye.kalau tulis name tu style toreh2..dah naik tembus dah aku tgk..haih mcm2..ada lg pelik,die main kerat2 ujung slipa tu..ada yg kerat bentuk v lah.ada yg kerat bg rata lah..yg aku jumpe ni lg ntah hape2..ade ke die kerat sampai dah tinggal separuh..kejadah ape?aku rs dr saiz 8 tinggal saiz 4 je kot slipa tu..adoiai..tp ok lah.buatnye die kerat belah due ke..tp haram jadah rupe die..satg kalau sempat aku pth balik g surau tu.aku upload pic slipa yg dah dzalimi tu..biase lah.aku tules entry pakai hp!sakit gle tgh..nnt dah sampai rumah aku upload gune alienware..eh eh eh..ada unsur riak dan takbur dsitu..haha..

Ok lah.kalau xcy try g check kat surau..kalau xtau gak mmg korg jenis xg surau..haha..gurau je broo..
awak kan baik..comment lah ye..like pun boleh..share lagi bagus

No comments:

Post a Comment

dah baca comment tau..awak kan baik =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...